Millä tavoin digitalisaatio voi hyödyttää ihmisiä?

Millä tavoin digitalisaatio voi hyödyttää ihmisiä?

Usein puhuttaessa digitalisaatiosta puheenaiheet ja mielipiteet risteilevät negatiivisessa kaiussa, varsinkin jos keskustelijoina on vanhempia kriittisiä ihmisiä, jotka eivät täysin ymmärrä digitalisaation luonnetta sekä täyttä potentiaalia. Siksi olisikin tärkeää laajentaa näkökulmia hieman: mitä jos digitalisaatio ei olisikaan mörkö? Tai ei ainakaan niin pelottava mörkö, kuin mitä usein puhutaan? Elämässä monet asiat ovat asenteesta kiinni, ja yllättäen tai vähemmän yllättäen myös digitalisaatio on yksi näistä. Toki voi sensuroida itseltään kaikki hyvät puolet ja tuudittaa itseään ison pahan digitalisaation varjopuolilla, mutta jos mieli vähänkään kaipaa auringonvaloa ja viitsii kääntää kasvonsa toiselle puolelle, saattaa valaistua ja oikein toden teolla. Mistä oikein on kyse?

Digitalisaatio on tuonut mukanaan monenmoista helpotusta. Yllättäen se tavoittaa myös monia sellaisia ryhmiä, jotka jäävät usein muiden jalkoihin, kuten vanhukset, pitkäaikaissairaat ja syrjäytyneet nuoret. Millä tavoin? Lue alta lisää!

Älypuhelimet tuovat yksinäisille vanhuksille virikettä

Yksinäinen vanhus on yksi yhteiskunnan tietynlaisista tabuista; kaikki tietävät että heitä on, mutta heistä ei liiemmin puhuta eivätkä he itsekään pidä itsestään sen suurempaa ääntä. Vanhuus on ihmisen viimeinen etappi maan päällä, ja sitä tulisi kunnioittaa. Yksinäisyys ei ole hyväksi millekään ikäluokalle, ja välillä nuoremmilta polvilta unohtuu se fakta, etteivät vanhukset ole poikkeus. Valitettava tosiasia on se, ettei vanhuksille aina riitä aikaa ruuhkavuosiaan elävän kiireisen arjen keskeltä. Mikä neuvoksi? Älylaitteet tarjoavat ainakin jonkinmoista helpotusta urakkaan. Niiden avulla seniorit voivat viihdyttää itseään turvallisella tavalla. Ainoaksi ongelmaksi saattaakin muodostua laitteen käyttämään oppiminen.

Pitkäaikaissairaalle älypuhelin saattaa olla ainut väylä ulkomaailmaan

Moni pitkäaikaissairas on sänkynsä vanki. Tällaiselle ihmiselle älylaitteet saattavat olla ainut keino päästä irrottelemaan. Pelit, ihmiskontaktit ja pohjaton viihde auttavat jaksamaan hädän keskellä. Eikö kuulostakin siunaukselta?

Internet tuo syrjäytyneenkin nuoren jälleen yhteiskunnan piiriin

Syrjäytyneet nuoret ovat yhä kasvavissa määrin yksi yhteiskunnan huolestuttavimmista ongelmista. Yllättäen tämäkin on yksi ihmisryhmä, jolle älylaitteet tuovat helpotusta. Sosiaalisesti huonot taidot omaava nuori voi nimittäin tuntea olonsa turvallisemmaksi internetissä, jossa hän voi myös saada tarvitsemaansa ihmiskontaktia, mikä estää häntä lipsumasta täysin syrjäytyneeksi.